Zoeken
  • Morgane Gielen

8 tips om nooit meer een lelijke selfie te maken :-)

Het klinkt banaal dat ik een post maak over selfies, maar hoeveel mensen weten eigenlijk niet hoe je jezelf iets of wat flatterend op beeld kan plakken?

In je business wil je graag je verhaal delen, een foto maken met je klanten of simpelweg een foto maken op een evenement waar je aanwezig bent.

Een selfie maken is daarvoor ideaal want - zoals ik je nog vaak zal benadrukken – het tonen van je gezicht is CRUCIAAL bij het opbouwen van je eigen brand. 👉 Mensen kopen niet jouw product, mensen kopen JOU. Persoonlijke branding is dus HET belangrijkste. 👈 Wat als je dan een wazige of bewogen foto post? Of een foto waar je er niet zo denderend opstaat door de slechte lichtinval of toegeknepen oogjes? Mensen worden nog steeds instinctief aangetrokken door een mooi beeld. So be that pretty picture

;-)

De foto in bijlage is ik die snel een paar selfietjes heeft gemaakt om te illustreren wat ik bedoel met onderstaande tips. In het rode vak hoe het NIET moet - en in het groene vak wat WEL kan.

-)

__________________________________________ 1. Natuurlijk daglicht

Als het kan, gebruik ALTIJD natuurlijk daglicht. Nog steeds het allermooiste dat er bestaat! Het zorgt ook voor een zachter en rustiger effect in je Instagram feed dan als je er opeens een foto tussenzet met TL verlichting of een dikke flash op je gezicht.

___________ 2. Schaduw opzoeken

Als je op een heldere dag een streep hebt op de grond met aan de ene kant zon en aan de andere kant schaduw, ga dan net in de SCHADUW staan maar wel met je gezicht gedraaid naar de kant waar de zon valt. Door die streep op te zoeken, speelt de zon als het ware een reflector en zal jouw gezicht perfect belicht zijn. Draai je NIET richting de zon (tenzij de zon bijna onder is en het licht véél minder fel is) Draai je met je rug naar de zon, zo krijg je een helder gezicht en geen toegeknepen oogjes en WALLEN gecreëerd door schaduw die op je gezicht valt. Jouw smartphone zal zich automatisch wel wat aanpassen aan het licht en je ogen en gezicht zullen veel mooier oplichten dan je denkt.

___________ 3. Maak foto’s van bovenaf, niet van onderen! Het is zo simpel, maar toch zoveel mensen doen het nog. niet. Maak geen selfie langs onder! Niets is minder flatterend dan dat. Houdt je camera altijd net iets hoger – het geeft een afslankend effect, accentueert je beenderstructuur en zorgt vaak voor mooie frisse oogjes.

___________ 4. Kijk IN de camera Wil je niet dat het té hard opvalt dat je een selfie maakt? Kijk dan in het cameraatje in plaats van naar jezelf als je de foto maakt. Maak contact met de kijker en maak zo meteen meer impact ;-)

___________

5. Zoek een neutrale achtergrond I know, soms vind je plekjes in huis waar het ligt zo mooi valt, maar de achtergrond niet te doen is. Hang simpelweg een doek op of vraag aan je partner om even het beddenlaken omhoog te houden, zodat de achtergrond niets wegneemt van jouw aandacht en professionaliteit. You don’t need more then this!

___________ 6. Maak een selfie in ‘portret’, niet in ‘landschap’ Waarom zo weinig mogelijk horizontale foto’s posten? Het neemt letterlijk minder plek op een computerscherm in en dus ook in de nieuwsoverzichten op Instagram en Facebook, waardoor mensen minder snel geneigd zullen zijn naar jouw foto te kijken. De foto toont ook een pak kleiner en je schouders groter. Ook veel onnodige achtergronddetails die dan weer de focus komen opeisen

:)

___________ 7. Toon emotie Maakt niet uit welke, maar kijk niet als een “brainless zombie” recht in de lens. Niets zo on-inspirerend als een dode blik! Ben je blij? Lach met je mond en ogen. “Smiiiiize” like Tyra Banks would say

;-)

___________ 8. Zoek contact

Zelfs al ben je geen koppel, is het altijd mooier als je een selfie post waarbij de “kaakjes” elkaar raken of de gezichten dicht bij elkaar staan. Dit wekt vertrouwen, spontaniteit en connectie op. Doe je dit niet? Dan zal de kijker zich even ongemakkelijk voelen door naar het beeld te kijken dan dat jij je voelde toen je vroeg om een foto te maken

;-) Dit omdat het simpelweg afstandelijk overkomt.

___________ INSTAGRAM CHALLENGE #1

: Maak een selfie. Het is prachtig weer buiten! Om de foto te betrekken tot je business, schrijf er onder wat jij als ondernemer waardevol vindt. Wat is jouw motivatie om te doen wat jij doet? Vertel iets over jezelf, je diensten, of je overwinningen. Gebruik de hashtag #baaskaak, zet 'm in de "comment groep" op Instagram of Facebook zodat we zeker mee kunnen volgen! Ben je nog geen lid van de gratis groep Baaskaak op Facebook? Hier is de link: https://www.facebook.com/groups/671712419952741/
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven