Zoeken
  • Morgane Gielen

7 handige sociale media tools

Bijgewerkt op: 2 jan. 2019


Want soms heb je de tijd niet om het allemaal zelf uit te zoeken, of budget genoeg om iets uit te besteden. En dan knoei je er maar op los tot je zo gefrustreerd bent en je eigen haar uit je hoofd trekt. Of er vreemde knopen of dreadlocks mee maakt, zoals mijn vriend doet. Deze tools zullen lief zijn voor jouw hoofdhuid en het leven al een pak aangenamer maken.1. Mailchimp


Mailchimp is een gratis programma waarmee je eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen. Voordelen van Mailchimp zijn het gebruiksgemak wat betreft het maken van een template voor je nieuwsbrief, de mogelijkheid om deze op te sturen naar verschillende doelgroepen en de statistieken die achteraf worden gegeven.

2. Canva


Canva is een gratis grafisch ontwerp tool en applicatie, waar iedereen met of zonder ontwerp skills mooie designs kan maken a.d.h.v. reeds ontworpen templates.  Dankzij dit programma kan iedereen designer zijn! Ideaal om een post online of offline te pimpen!

3. Bit.ly


Bit.ly is een link-shortener. De tool maakt van lange ingewikkelde links een korte versie. Heel praktisch voor op Twitter, waar je met een beperking van 140 karakters zit.


Maar ook handig aan Bit.ly zijn de statistieken die je krijgt bij een link. Zo krijg je zicht op wanneer er exact op geklikt wordt, wie de link nog deelt en van waar je bezoekers komen.


4. Iconmonstr


Bij Iconmonstr heb je een databank met allemaal icoontjes ter beschikking die je gratis mag gebruiken op elk medium. Ideaal om een website of tekst mee vorm te geven!

5. Buffer

Buffer is een online tool die je kan gebruiken om gemakkelijk op meerdere sociale netwerken tegelijk te publiceren, je updates in te plannen en ze te verspreiden over de dag.

Heel handig als je graag gestructureerd en georganiseerd te werk gaat!

6. Social Blade


Benieuwd hoe je het doet op sociale media? Typ op Social Blade jouw gebruikersnaam in en ontdek hoe je ervoor staat.

7. Likealyzer

Wil je snel te weten komen hoe goed jouw pagina er voor staat? Gebruik dan LikeAlyzer.

Deze tool scant je pagina op likes, soorten posts, aantal posts, lengte van je posts, etc… en geeft je een bepaalde score, inclusief tips om je score omhoog te krijgen.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven